Top

ASPECTEN
 

Aspecten zijn de delen van jouzelf die tussen jou en je essentie, je kern, instaan. Aspecten tonen zich in gedachten, gedrag en overtuigingen zoals ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Ik kan dit niet’. Aspecten zijn delen van jezelf die je behoorlijk dwars kunnen zitten in het leven.

Word je geplaagd door malende gedachten, voel je je vermoeid, angstig, boos, verdrietig, in de steek gelaten, ben je het zat?
Zijn er situaties die je dwars zitten en je leven beheersen of ontregelen, kan je het allemaal even niet meer aan?


Ondanks dat je misschien al heel veel hebt gedaan en ervaren, bijvoorbeeld middels het volgen van cursussen, coaching, therapie enzovoort om met je situatie in het reine te komen. Steken die gevoelens nog steeds de kop op en blijven bepaalde situaties nog steeds aanwezig?
Dan raad ik je aan om verder te lezen, want op deze ondermijnende aspecten kun je een positieve invloed uitoefenen!

Het is life changing om te ervaren hoe je deze emoties, situaties en gedachten die verbonden zijn aan aspecten, kunt integreren.
Gedachten en overtuigingen zoals ‘Ik ben niet goed genoeg’ en ‘Ik kan dit niet’ zijn verbonden met aspecten. Emoties zoals heimwee en eenzaamheid, je afgescheiden voelen zijn óók aspecten. De rollen die je speelt en de gedachten dat jij die rollen bent, zijn ook verbonden met aspecten… Angsten ook. Het zijn delen van jezelf die je ooit in het leven hebt geroepen om je in een bepaalde situatie te beschermen of die je in staat stelden om te overleven, maar ze zijn niet van jou en hoeven je niet je hele leven dwars te zitten!

Op een gegeven moment kan je in je leven op een punt komen waarop je het gevoel hebt dat het klaar mag zijn, dat je voelt dat de situatie waarin je je bevindt niet meer dienstbaar is aan jou.
Aspecten zijn ondermijnend en vermoeiend, soms zelfs ziekmakend.
Ze nemen de leiding over en kunnen je van alles toeschreeuwen, zoals bijvoorbeeld dat je schuld hebt, dat je moet ploeteren, niet goed genoeg bent, je dom bent, slecht of raar...

Aspecten ontnemen je je vrijheid, je soevereiniteit, authenticiteit, je levensvreugde en de mogelijkheid om helemaal aanwezig te zijn in jouw lichaam en in je leven.
 
Op deze ondermijnende aspecten kun je een positieve invloed uitoefenen zodat je je leven kan gaan ervaren vanuit jouw kracht, jouw ziel, alles die jij bent zonder dat een bepaalde situatie je leven beheerst of overneemt. Je gaat bemerken dat jij de leiding neemt en in je kracht blijft, ongeacht de omstandigheden. Je gaat bewuste keuzes maken en daardoor jouw energie in beweging zetten om van daaruit te ervaren hoe het is om schepper te zijn in jouw realiteit. Je gaat meer vertrouwen op jezelf.

Je kunt je losmaken van pijn en andere emoties om in vreugde en vrijheid te gaan leven!

Meer blogs lezen?
LEVEN IN DE NIEUWE ENERGIE.  ANGST.  RELATIES.  ASPECTEN.  FYSIEK EN PSYCHISCH MISBRUIK.  CONNECTIVE BREATH / BEWUST ADEMEN.