Top

INVLOED VAN PSYCHISCH EN FYSIEK MISBRUIK

 

Misbruik kan je leven lang een enorme invloed hebben op bijvoorbeeld je gevoel van eigenwaarde, functioneren, je gedachten, je relaties of je gezondheid. Dit kan zich manifesteren in depressieve gevoelens, vermoeidheid, boosheid, verdriet, onmacht, angsten en vele andere klachten.

Als misbruik niet meer in je leven voorkomt maar wel terugkerend in jouw gedachten aanwezig is en daardoor blijft bestaan, blijf je verbonden met die situatie van toen en je blijft uit verbinding met jezelf waardoor je enorm veel energie kwijt raakt.

Door de gesprekken en de oefeningen die ik aanbied krijg je meer helderheid en inzicht in jouw situatie en ga je voorbij de tragedie die je hebt meegemaakt.

 

Als misbruik in je leven aanwezig is geweest, seksueel, fysiek, mentaal of emotioneel, dan is de kans groot dat er op het moment van misbruik een afgescheidenheid in jou heeft plaats gevonden. 
Daarmee bedoel ik dat veel mensen, als reactie op een traumatische gebeurtenis, vaak onbewust voor een deel hun lichaam verlaten om datgene wat hen is overkomen niet in vol bewustzijn meer te hoeven voelen of mee te maken.

 

                                   SURROGAAT OPLOSSING

Afgescheiden zijn is een surrogaat oplossing van het hoofd om pijn niet te hoeven voelen en helpt je te overleven, maar biedt geen verlichting of veiligheid aan jou. Door afgescheiden te zijn ga je je nog ellendiger voelen omdat  het contact met je basis er niet of nauwelijks meer is.
Je gaat gedrag vertonen dat niet vertegenwoordigt wie je ten diepste werkelijk bent maar wie je bent geworden vanuit het overleven.

 

                                VAN OVERLEVEN NAAR LEVEN

Het vraagt moed en bereidheid om deze transformatie in gang te zetten en om een nieuwe balans te gaan ervaren. 
Je komt weer in contact met je lichaam en je oorspronkelijke kern.

Je gaat afbreken wat je niet bevalt zodat er nieuwe ruimte komt in jezelf waardoor jij weer gaat groeien en bloeien. 
Daardoor ga je herstellen en komt er rust en positiviteit in je leven!

Door de ruimte die is ontstaan ervaar je de vrijheid om nieuwe keuzes te maken om zo voor jezelf nieuwe  mogelijkheden creëren.

De in het verleden opgedane ervaringen gaan niet meer jouw leven bepalen. Jij neemt de macht weer over jezelf en jouw leven terug.

Je gaat van overleven naar leven!

 
Meer blogs lezen?
LEVEN IN DE NIEUWE ENERGIE.  ANGST.  RELATIES.  ASPECTEN.    
CONNECTIVE BREATH / BEWUST ADEMEN.